maandag 9 maart 2009

Recap - LaFleur

Het oeroude Egypte
Absoluut het mooiste van deze aflevering was het volledige Four-Toed Statue. Het lijkt op een Egyptisch standbeeld en dat zou wel is goed kunnen passen in het volgende verhaal. Ongelofelijk veel aanwijzingen naar Egyptische geschiedenis kwamen niet alleen deze aflevering voorbij, maar ook eerder al. Het begint er toch heel erg op te lijken dat de eerste bewoners van het eiland mensen uit Egypte waren. Dit zal ongetwijfeld een lange tijd terug zijn. Ik bespreek alle Egyptische aspecten in mijn theorie over het wonderbaarlijke standbeeld. Er komen naar mijn mening drie Egyptische goden in aanmerking voor The Four-Toed Statue. Laat ik ze allemaal bespreken met bijbehorende mogelijke redenen.

1. Horus
Horus zou de god van de oorlog zijn in het oude Egypte. Zoals Charles Widmore al aangaf staat er een grote oorlog te wachten in het heden en misschien is dat wel veel vaker gebeurd op het eiland. Al vanaf het begin van het eiland zouden er oorlogen kunnen zijn om dit bijzondere fenomeen. Dit is natuurlijk niet de enige rede waarom Horus het zou kunnen zijn. De naam Horace lijkt heel erg op Horus en omdat hij een erg belangrijk personage was deze aflevering kan dit absoluut een aanwijzing zijn. Op een afbeelding op wikipedia houdt de god Horus een Ankh vast, ook is het Ankh te zien aan de ketting van Paul, de overleden man van Amy. Ook is het Ankh te zien aan The Statue zelf, hij draagt het in zijn rechterhand. Horus representeert een valk, en zoals je ziet in de afbeelding links is er een vogel dat lijkt op een valk te zien op de timer in de Hatch als the Numbers niet op tijd worden ingevoerd. Seth was de vader van Enos in de Egyptische geschiedenis. Enos was de grote rivaal van Horus en het is daarom zeker goed om op te noemen dat Sawyer Enos als bijnaam gebruikte voor Miles in deze aflevering.

2. Anubis
Ook de god Anubis heeft een Ankh vast, dus ook dit zou kunnen. Anubis is de god van de onderwereld en het leven na de dood. Dit zou precies kloppen met de titel van de aflevering This Place is Death. Ook heeft Anubis in de Egyptische geschiedenis veel te maken met Cerberus. Op de kaart die Radzinsky maakte in the Hatch heeft hij waarschijnlijk The Smoke Monster Cerberus genoemd. Cerberus was vroeger de bewaker van de onderwereld. Deze functie lijkt toch heel erg op die van onze eigen Smokey.

3. Taweret
De godin Tawaret was de god van de geboorte. Omdat kinderen en geboorte een heel belangrijk aspect is op het eiland is dit toch zeker noemenswaardig. Als dit inderdaad the Four-Toed Statue is, is het misschien na het slopen van dit standbeeld gekomen dat er geen kinderen meer geboren kunnen worden op het eiland. Deze godin draagt ook het Ankh met zich mee en de kroon en de oren passen precies bij het standbeeld. Maar misschien wel het meest interessante feit over Taweret is dat ze vier tenen had.

Richard ten alle tijden
Omdat we nu al zo veel hebben gesproken maar eigenlijk weinig gezegd gaan we snel verder. Er was niet veel bijzonders of mysterieus te zien na The Statue maar toch was het prachtig. Het gesprek tussen Richard en Sawyer was gewoonweg geweldig. Sawyer wist weer eens heel veel uit z’n hoofd en dat vond ik af en toe wat raar. Niet alleen in het gesprek met Richard maar ook over The Black Rock met Horace wist hij dingen die hij niet had kunnen weten. Al kan hij natuurlijk genoeg gesproken hebben met andere personages dat we niet in afleveringen zagen.

Opnieuw had Richard het blauwe overhemd, hij zag er gewoon weer normaal uit. Ik denk niet dat Richard door de tijd reist of dat hij een reïncarnatie is net als John en Christian. Omdat Richard ook gewoon van het eiland kan zonder plotseling dood neer te vallen of terug te flitsen naar een andere tijd. Is Richard dan toch onsterfelijk?

The other Amy
Amy’s bevalling heeft een grote betekenis volgens mij. Wie zou het kind zijn waar ze de naam maar niet van wilden zeggen? Er zijn verschillende fans die denken dat het Jacob is, maar dat lijkt me niet. Vooral omdat Richard schrok toen John Locke twintig jaar eerder Jacob’s naam noemde, toen was Jacob er dus allang. Ik gok dat het kleine jongetje Ethan is. En Amy lijkt me een Other, door de manier waarop ze zich gedraagt. Ze probeert onze Left Behinders door het beveiligingssysteem te laten lopen zonder oordopjes en dat lijkt me niet iets wat de Dharma leden zouden doen. Dit is toch typisch dat gewelddadige gedrag van The Others? Als The Purge eenmaal geweest is, denk ik dat Ethan en Amy intrekken bij The Others in The Barracks.

De grote reunie staat voor de deur en dat belooft ontzettend veel goeds. We moeten wachten tot 18 maart maar dan heb je ook wat. De hoofdpersonen zijn terug van weggeweest, iedereen is weer bij elkaar. Ik heb werkelijk geen idee wat de verhaallijn ons verder dit seizoen gaat brengen. Ik kan niet wachten op meer Dharmatijd en laten we hopen dat Rose en Bernard binnenkort nog is op de deur kloppen.

Klik hier voor alle Easter Eggs uit de aflevering.


Bookmark and Share

2 opmerkingen:

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -