maandag 23 februari 2009

Recap - 316

Lost is terug, het niveau van het nieuwe seizoen is ongekend hoog en alles komt bij elkaar. We hebben vier jaar mysteries in ons hoofd binnen laten komen maar nu geven de schrijvers ons iets terug, antwoorden. 316 was een ouderwets goeie aflevering waarin alles klopte en heel veel herkenbare aspecten voorbij kwamen. Dan zaten er ook nog is ongelofelijk veel Easter Eggs in en hilarische zinnen van onder andere Ben. Met andere woorden, een prachtig stuk materiaal om een recap over te schrijven, laten we beginnen.


Pilot, part 1, scene 1, take 2
Ik dacht dat we meer kregen te weten over Jack die wakker wordt vlak na de crash, misschien meer te weten over Christian die Vincent op Jack afstuurt? De scene was precies hetzelfde als in de Pilot aflevering van de serie, alleen haalt Jack deze keer geen alcohol uit zijn zak maar John’s brief. Maar waarom wordt Jack op dezelfde manier wakker als de crash met de Oceanic 815 terwijl Kate en Hurley heel ergens anders liggen en zwemmen. Hoewel je Hurley’s getrappel niet echt zwemmen kunt noemen.

The Lamp Post station
Miss Hawking geeft in een paar minuten ongelofelijk veel antwoorden weg over het eiland. Dit zou nooit gebeuren in eerdere seizoenen, maar we merken nu toch dat er langzamerhand naar het einde wordt geschreven. Een slimme gozer van Dharma heeft het eiland gevonden, bedoelt ze hiermee Alvar Hanso? Ook blijkt dat Oceanic 815 door een ‘Window’ is gegaan en zo op het eiland is gecrasht. Hawking zegt “You all need to be on it”, dan heeft ze het over de vlucht met Ajira Airways. Terwijl zed at zegt leek het mij heel erg duidelijk dat ze het ook tegen Ben had. Later gaat hij ook mee, maar waarom is ons dan verteld dat degene die het eiland verplaatst nooit meer terug kan komen?


Ajira Airways flight 316
Of het is uitermate toevallig, of 316 verwijst naar een stuk uit de Bijbel.Iedereen die hem geloofde, zal niet lijden maar een oneindig leven leiden.” Dit zou heel goed bij de aflevering passen, omdat Ben het heeft over Thomas the Apostle, degene die niet durfde te geloven. Thomas lijkt in alles op Jack en betekent dit dat hij geen oneindig leven zal leiden maar juist korter, omdat hij John Locke niet geloofde?

Ray Shephard
Het is toch niet mogelijk dat Ray zo’n grote inleiding nodig had alleen voor Jack om zijn vaders schoenen mee te nemen? Het is te makkelijk om gelijk te zeggen dat Ray eigenlijk Jacob is, maar we kunnen zo iets wel overwegen. Uit het niets was Christian Shephard belangrijk voor het verhaal en zat hij in Jacob’s Cabin en Jack blijkt ook een heel belangrijke functie te krijgen van het eiland. Jack kon zijn vaders schoenen toch gewoon in zijn eigen huis vinden? Geloof me, we krijgen meer te zien van Ray Shephard.Vermist: Aaron

Waar is Aaron in vredesnaam? Het lijkt me niet dat ie bij de moeder van Claire is omdat zij helemaal niks van hem afwist. Ik denk sowieso niet dat Kate haar zoon tussen haakjes vrijwillig heeft afgestaan. Misschien waren het de ouderwetse ‘Others’? Ben wilde Aaron al afpakken door een advocaat en misschien is ie nu wel gewoon meegenomen. The Others waren altijd heel geïnteresseerd in Aaron en hij is familie van Christian en Jack. Weer zoiets waar we later prachtige dingen van kunnen zien.


Overleden aan Destiny verslaving
John Locke blijkt gewoon een reserve voor Christian Shephard, betekent dit dat Locke helemaal niet speciaal was maar gewoon makkelijk te misleiden door zijn Destiny verslaving? Wat nog veel interessanter is, is dat het mogelijk is dat na aankomst op het eiland John de plaats inneemt van Christian Shephard. Misschien als geest, ook in Jacob’s Cabin?


Wie zitten er op de reservebank?
Op het vliegveld bestaat de toeval die in seizoen 1 ook heel veel voorkwam. Iedereen komt elkaar weer is tegen, en dan zitten ze ook nog in hetzelfde vliegtuig! Hoe zit het nou met die reserves?

- Sayid neemt Kate’s plek over als gevangene, samen met de U.S. Marshal
- Hurley heeft een gitaar mee, voor Charlie’s plek. Heeft Charlie als geest Hurley weer bezocht en heeft ie hem gezegd dat ie met de vlucht mee moest?
- Ben leest in het vliegtuig, zou het Sawyer zijn? Ben komt ook te laat, net als Hurley voor vlucht 815.
- En uw piloot van vandaag is Frank Lapidus, Seth is afwezig ivm zijn dood door Smokey.
- Het is zeer onwaarschijnlijk, maar misschien is Kate zwanger en neemt ze Claire’s plek over.
- Sun is haar man kwijt maar heeft zijn ring, net als Rose dat toen had.


Jin de eilandwacht
Een flash die sterk lijkt op de tijdflash op het eiland terwijl die toch zouden moeten stoppen na John’s draai aan The Frozen Donkey Wheel. In ieder geval, Jack, Kate en Hurley zijn op het eiland. Waar zijn Sayid, Sun en Ben? Ik denk dat Sayid en Sun gewoon ergens anders op het eiland zijn maar over Ben ben ik niet zeker, komt hij het eiland wel op? Ik denk het wel. Een aggressieve medewerker van Dharma komt aanrijden met een bus en houdt onze vrienden onder schot; Jin?


Dit is de ultieme opzet voor de komende afleveringen. De Losties zijn terug op het eiland en zitten midden in de Dharma tijd. Jin en de andere Left Behinders leven al een tijdje in dezelfde tijd en wie weet wat er nog meer te wachten staat? Dit is Lost like old times!QUOTES:

 • "We're not going to Guam are we?"
 • "How can you read?"
  "My mom taught me"
 • "Is he telling the truth?"
  "Probably not."
 • "I wish you believed me."
 • "Who cares?"
 • "You tell me Jack, you're the one that had to stay after school at Ms. Hawking"


- Een overzicht van alle Easter Eggs
- En nog meer Easter Eggs

Bookmark and Share

4 opmerkingen:

 1. goed geschreven! Ik miste de vorige recaps nogal wat 'eigen mening', maar lees het nu al veel meer. Zo maak je de recap 'eigen'. Waarom zet je 'm niet op de LOSThyves

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je gelijk in, de vorige twee waren me eerste en toen heb ik het heel anders gedaan dan nu.

  Ik haal nu onderwerpen naar boven ipv alles wat er gebeurt in de aflevering.

  Ja is wel een goed idee, moet ff kijken of dat lukt met plaatjes enzo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die plaatjes moet je helaas opnieuw uploaden bij hyves.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die plaatjes waren echt een irritant langdurige klus maar hij staat erop :)

  BeantwoordenVerwijderen

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -