vrijdag 13 februari 2009

Recap - This Place is Death

Daar is ie dan, de Nederlandse recap van This Place is Death. Het duurde best lang omdat er toch vrij veel te vertellen was over de aflevering. Van Smokey tot Christian Shephard, we hopen dat we niks missen in ons lange verhaal. Stem ook even op de poll onderaan dit bericht zodat we er achter kunnen komen wat jullie er van vonden.

Beginnend met Sun die belt met haar dochter Ji Yeon als lieve moeder. Als dat achterwege is bedreigt Sun onze eigen Ben Linus met een mooi pistool van Charles Widmore. Al snel geeft Ben toe dat Jin nog leeft en hoe zou hij dat weten? Het lijkt mij dat hij dat gewoon met Jeremy Bentham heeft besproken.

Op het eiland krijgen we the Numbers weer te horen op de radio van Rousseau’s team. Dit lijkt niet interessanter dan de eerste keer maar dat is het wel volgens mij. De stem komt me akelig bekend voor en het zou me niks verbazen als het Hurley was. Aan het begin is het ook net Minkowksi dus veel kan ik er niet over zeggen maar interessant is het zeker wel. Ik heb het ook nog even vergeleken met de vorige keer dat je the Numbers hoorde op de Franse radio maar toen leek de stem heel anders en formeel. Klik hier voor het geluidsfragment met de mogelijke Hurley op de radio.

Jin begint over de helikopter tegen de Fransen en dat verbaast ze natuurlijk. “First a boat, then a helicopter. Next th
ing you know he’ll be talking about a submarine.” Inderdaad Montand, dat zou kunnen. Jin neemt de Fransen mee naar the Radio Tower en onderweg komen ze niemand minder dan Smokey tegen. Heerlijk om Jin als professioneel eilandbewoner te horen zeggen: “Monsteh”. Smokey heeft Nadine al vermoord en neemt nu Montand mee als prooi. Na een hoop gevecht blijft alleen zijn arm buiten the Temple. Ik denk tenminste dat het the Temple is dat Smokey ‘verdedigt’. Er staan ook hiërogliefen op het gebouw en die zijn al vertaald door een Lost fan, klik hier om ze te zien. Ik werd er zelf eerlijk gezegd niet veel wijzer van.

Als de Fransen behalve Danielle de kuil ingaan komen ze er hoogst waarschijnlijk allemaal stapelgek weer uit, maar wat gebeurd er daar beneden? Danielle blijft boven en dat is misschien wel de rede dat ze 16 jaar heeft kunnen overleven, omdat ze nooit in aanraking met Smokey is geweest. Heeft Jin haar gered door haar ervan te weerhouden de kuil in te gaan?

Er komt opnieuw een flash maar Jin is niet heel veel verder in de tijd gegaan. Hij komt uit bij Rousseau’s hutje en die staat op het punt haar geliefde Robert dood te schieten. “That monster made you sick”, schreeuwt ze. Wat doet Smokey toch met die mensen wat ze zo gek maakt, en op wat voor manier worden ze gek? Robert zegt dan ook nog is dat het geen Monster is maar de beveiliging van the Temple. Het maakt me allemaal steeds nieuwsgieriger.

Als Jin wegrent van een schietende Danielle loopt hij recht in de armen van Saywer. Prachtig hoe
Josh Holloway acteert bij de ontmoeting tussen zijn personage en zijn oude vriend Jin.

Bah, de Oceanic Six dacht ik toen we weer naar Los Angeles gingen. Ik vind het verhaal van de O6 steeds saaier en standaard worden. Wat me wel opviel was een boot in de haven met de naam ‘Illusion’, zou het wat betekenen?

Op het eiland vraagt Daniel welke talen Charlotte nog meer spreekt. “Just Klingon”, verwijzend naar een ingewikkelde taal uit Star Trek. Charlotte ziet er echt heel beroerd uit en valt dan ook neer als de flashes heel erg snel achter elkaar komen. Ze begint aan een tocht die Theresa uit Jughead en Desmond ook meemaakte, ze reist in gedachten door haar eigen leve
n. Als ook Sawyer een bloedneus heeft waarschuwt Charlotte Jin dat het eiland Death is. Het deed me erg denken aan Claire die in seizoen 4 vertelde dat Kate Aaron niet mee terug moest nemen naar het eiland.
Het lijkt me niet dat ze het over Ji Yeon heeft maar over Sun, omdat Ji Yeon nog niet eerder op het eiland is geweest en Charlotte zegt “Don’t let them bring her back”. Tenzij je het leven in de buik meetelt.

Ben neemt Jack en Sun mee naar degene die de weg terug naar het eiland weet. Als J
ack en Sun weer is zeuren over Mr. Linus stopt hij heel gefrustreerd en vraagt ie of ze enig idee hebben wat hij gedaan heeft om ze veilig te houden. Wat me daaraan opvalt is dat de O6 inderdaad veilig waren, behalve Sayid. Betekent dit dat Ben vond dat Sayid het wel alleen kon of heeft hij andere tegenstanders?

Op het eiland praat Charlotte over koetjes en kalfjes, al zitten er wel wat kleine easter eggs in. Klik hier om ze te bekijken. In ieder geval wil John gewoon zo snel mogelijk naar the Orchid, de destiny-freak. Als Sawyer vraagt of John eigenlijk wel weet of the Orchid er al staat in deze tijd antwoordt Charlotte: “Look for the well”. Later komen we erachter
dat Charlotte gelijk had en dat ze op het eiland is opgegroeid. Dus dat betekent dat Charlotte van the Orchid afwist.
Locke klimt via een touw een stokoude Orchid binnen om vervolgens een flash te krijgen en keihard naar beneden te vallen. Sawyer is inmiddels een allemansvriend geworden en probeert Locke te helpen door aan het touw te trekken. “I think you can let go of that now”, reageert Miles droog.
Ondertussen heeft Charlotte Daniel vertelt dat Daniel haar bezocht heeft als kind om haar te
vertellen van het eiland te gaan en nooit meer terug te komen. Betekent dit dat Daniel dit nog gaat doen om Charlotte's dood te proberen te voorkomen? Misschien neemt ie de speciale Desmond wel mee om het een succes te maken.
John Locke komt niemand minder dan Christian Shephard tegen bij the Frozen Donkey Wheel. Hij beledigt Ben even en legt John
dan uit wat hij moet doen. Misschien is Christian inderdaad de boodschapper van Jacob.

In Los Angeles komen Ben, Sun en Jack aan bij Eloise Hawking. Is Jacob de grote baas op het eiland en Eloise Hawking de baas van de rest?
Ook Desmond komt aan, waaruit blijkt dat Eloise inderdaad de moeder van Daniel Faraday is. Binnen in de kerk waar Eloise opnieuw kaarsjes aansteekt gaat ze akkoord met alleen twee van de zes Oceanic Six’ers, voor nu dan.

En met de laatste zin van de aflevering hopen we dat de saaie verhaallijn in Los Angeles een beetje afgesloten wordt. We hopen dat de O6 teruggaan naar ons geliefde eiland om daar meer te ontdekken over onze favoriete serie. “All right, let’s get started.”
Bookmark and Share

2 opmerkingen:

  1. hee Dave, leuk stukkie. Je stijl doet me wel ergens aan denken.

    oh, enneh..... Klingon is uit Star Trek en niet uit Star Wars.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh, waar doet het je aan denken dan?

    En ja, wat stom. Ik zal het veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -