vrijdag 27 februari 2009

Recap - The Life and Death of Jeremy Bentham

Het was een aflevering waarin John Locke centraal stond, terwijl Terry O’Quinn het werk verichtte. Charles Widmore werd vriendelijk en het was Benjamin Linus die de duivel speelde. Ajira Airways is geland en Locke is terug, maar wat gebeurde er daarvoor allemaal? Laten we snel beginnen met een recap over een prachtig verhaal.

Ajira Airways Flight 316
Zoals ik wel verwacht had zijn alleen de Oceanic 6 (-Aaron) meegenomen door de flash, omdat alleen zij er bestemd voor waren. Ik snap alleen niet dat Frank Lapidus gewoon in 2008 op het eiland neergestort/geland is, was het dan toch Seth Norris’ lot om de Oceanic 815 te besturen? Het lijkt me toch niet, omdat Frank later grote rol kreeg in de serie. En wie is de vrouw waarmee hij vertrokken is? Is het misschien Sun, omdat ze met Jin hoorde te zijn en dit de onbekende gevolgen zijn van een verkeerde reservebank?

De mysterieuze Caesar
Caesar heeft ongetwijfeld iets te verbergen, waarom verstop je in hemelsnaam een pistool voor de anderen als je net bent neergestort op een nog onbekend eiland. Zou Caesar meer weten van het eiland en is hij expres op vlucht 316 gestapt? Hij heeft zichzelf in ieder geval benoemt tot een soort leider, hij wilt de touwtjes graag in handen hebben.

Het tweede eiland
Als Ilana en Caesar buiten lopen zie je dat het vliegtuig naast de landingsbaan staat waar Sawyer en Kate aan gewerkt hebben in seizoen 3. Frank is een uitstekende piloot, dus het kan zijn dat hij de landingsbaan zag en ondanks de turbulentie het vliegtuig veilig heeft weten te laten landen. Wat het meer interessant maakt is dat de mensen van vlucht 316 zich nu op het kleine eiland naast hét eiland bevinden. Omdat we de kano’s zagen eerder dit seizoen betekent het dat er een paar mensen naar het grote eiland gaan en uiteindelijk op onze Left Behinders schieten, vergeet je Ajira waterflesje niet!

Christian/John
John Locke, terug in het leven geroepen. Het is precies hetzelfde verhaal als met Christian Shephard. Eerst dacht ik dat hij gewoon een reserve voor Christian zou zijn, maar ook hij komt tot leven als hij terug op het eiland is. Is het de bedoeling dat Locke de plaats inneemt van Christian als boodschapper van Jacob, het lijkt mij dat Jack ook nog een kandidaat is.

The way off the island
Wat is dat toch met Tunesië? Waarom beland je daar als je The Frozen Donkey Wheel draait? Het eiland verplaatst altijd, maar is dat ook ooit niet het geval geweest? Dat er een normale uitgang voor het eiland was, en dat het eiland in Tunesië lag? Alleen toen the Wheel gestart werd begon het te bewegen, alleen de uitgang bleef altijd op dezelfde plek. Dit is een totaal gegokte en verzonnen theorie en kan goed mis zijn.

Charles ‘Jones’ Widmore
Widmore werd de leider van the Others om vervolgens door Ben gemanipuleerd te worden, dus zo kwam hij het eiland af. Misschien is Ben wel helemaal geen Chosen One, en heeft Richard een fout gemaakt door hem te kiezen. Ben probeerde eerst Charles en nu John van de troon te stoten om vervolgens zichzelf als leider aan te wijzen. Hij kon alleen wel met Jacob praten en dat zou dan niet kloppen. Het leek wel of Widmore de goede was, het leek of hij John écht wou helpen terug het eiland op te komen. Als je erover nadenkt is het Ben die verspreid heeft dat Widmore zo slecht was, maar Ben kan heel goed liegen dus wie zegt dat Mr. Linus zelf niet de bad guy is? En de oorlog waar hij het over heeft, is dat dan Charles vs. Ben? Of misschien heeft dit wel iets met Caesar en Ilana’s groep te maken.

Het korte mysterieuze leven van Matthew Abaddon
Het viel me erg tegen toen we erachter kwamen wie Abaddon nou eigenlijk was. Hij werkt niet voor zichzelf, gewoon voor Widmore. Maar aan wiens kant staat Richard Alpert nou? Richard probeerde John te testen in zijn kindertijd en Matthew Abaddon hielp hem daarmee door hem een Walkabout aan te raden. Maar Abaddon werkt voor Widmore en Richard heeft Ben gekozen. Betekent dit dat Richard spijt kreeg van de keuze voor Ben en daardoor Widmore’s hulp heeft ingeroepen? In ieder geval, Abaddon werd ineens vermoord. Heel jammer, ik dacht dat er veel meer achter zijn personage zat.

Sayid’s first
Dit is het begin van een paar saaie scenes, de bezoekjes aan een deel van de Oceanic 6. Het is toch nog steeds interessant dat Sayid twee jaar voor Ben heeft gewerkt, waarom is hij ineens compleet anders en zo slecht gaan denken over Mr. Linus?

Walt Dawson

Altijd mooi, scenes tussen Locke en Walt. Alleen ik had heel veel verwacht van het gesprek tussen hun. Ik hoopte dat hij Walt mee zou nemen en dat ook hij terug op het eiland zou komen. Dat alles werd uitgelegd over de mysteries rondom Walt, maar ik werd zwaar teleurgesteld... Of toch niet? Walt heeft het over een droom en dat kan wel is heel veel zeggen. Als de schrijvers nog eens gauw een mysterie in het Walt-personage stoppen, dan moet hij toch wel terugkomen? Hij heeft dromen over de toekomst! Abaddon zegt dat iedereen terug moet naar het eiland, en John antwoordt dat ze allemaal komen als er alleen maar één wil. Is dit opnieuw een verwijzing naar een terugkomst van Walt?

Hugo Reyes en Kate Austen

Er valt weinig te zeggen over Locke’s bezoek aan Hugo. Zoals ik al zei waren de scenes met de Oceanic 6 het minste van de aflevering. Laat ik het dan maar snel over Kate’s scene hebben. Het enige wat me daaraan opviel is dat ik me geen eerdere scene uit Lost kon herinneren met alleen Locke en Kate.

Jack en Locke? Spektakel gegarandeerd!
Het bezoek aan Jack maakte heel veel goed, niet om de inhoud, maar om het historische acteren van Terry O’Quinn en Matthew Fox. Toen het onderwerp aankwam bij Christian Shephard was het gewoon briljant. Het is mooi dat Jack het absoluut niet gelooft, dat zegt hij tenminste. Hij neemt namelijk zo snel mogelijk een vlucht om te crashen op dat enge eiland, op zoek naar zijn vader.

The end but the beginning
John gaf de hoop op, hij wilde er een eind aan maken omdat hij dacht dat ie gefaald had. Of wou hij sterven omdat Richard zei dat dat moest? Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk, door de slechte uitleg van Mr. Alpert. En ook omdat hij gewoon stopte met de poging omdat Ben vertelde dat hij Jack al had over gehaald, zonder dat ie het wist.

Benjamin wilde echter gewoon de laatste informatie uit Locke krijgen om hem vervolgens genadeloos af te maken. Ben wilde horen dat hij naar Eloise Hawking moest omdat hij er dan achter zou komen hoe hij zijn obsessie zou kunnen vervolgen. Het is hem ook gelukt, ziek of niet. Laten we met ze alle hopen dat Locke zich niet opnieuw laat verleiden door Ben’s leugens en dat het eindigt in een Locke vs. Linus!


Alle Easter Eggs uit deze aflevering.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -