vrijdag 6 februari 2009

Recap - The Little Prince


Aflevering 05x04 – The Little Prince
Jack en Kate bespreken The Lie
The Little Prince, de vierde aflevering van het tijdreizende seizoen 5. Opnieuw wordt er teruggekeken op het bespreken van ‘The Lie’ aan het begin van de aflevering, wat volgens mij niet zo ontzettend interessant is. Kate start een inleiding over Aaron, Jack over ‘The Lie’, Kate wil Aaron adopteren en Jack gaat ermee akkoord. Dan zegt Kate weer dat ze mee wilt liegen omdat ze Jack altijd al heeft gesteund. En dat allemaal in een paar minuten.

Drie jaar later. Kate en Aaron zijn nog bij Sun, Kate vertrekt en Miss Kwon krijg een pakketje. Eerlijk gezegd was ik niet echt verrast dat ze los van de informatie over Benjamin Linus ook een mooi pistool erbij kreeg. De foto’s die ook in het pakketje zaten, zijn van Jack en Ben bij Jeremy Bentham in de doodskist. Zo zie je maar dat Charles Widmore alles in de gaten houdt.


1 November 2004
Miles, op het eiland. Hij haalt water om Charlotte er weer bovenop te krijgen die er blijkbaar al meer dan tien minuten bewusteloos ligt. Wat Juliet streng en knap doet, is Sawyer eerst commanderen om te vertrekken en vervolgens Daniel om antwoorden vragen. Daniel vertelt dat hij wist dat het misschien zou kunnen gebeuren. De biologische klok wordt volledig in de war gebracht door de flashes, vandaar de gevolgen. Maar waarom dat alleen bij Charlotte gebeurt weet Daniel niet, zegt ie...


“You are going to lose the boy”
Drie jaar later, Kate ontmoet de mysterieuze advocaat Norton op kantoor. Mr Norton doet nog veel mysterieuzer dan hij al deed en Kate raakt er nog wat wanhopiger van als hij zegt dat ze Aaron echt gaat verliezen.


1 November 2004
Terug op het eiland begint John Locke tegen Saywyer te praten. Hij wilt terug naar the Orchid om het allemaal te stoppen. Het zou kunnen dat als hij the Frozen Donkey Wheel draait, dat de flashes stoppen en dat John Locke van het eiland is in een andere tijd, net als Ben, maar als Jeremy Bentham. En dat ie dan als Jeremy Bentham de Oceanic 06 ontmoet. Dan komt Charlotte bij, het lijkt eerst dat ze alles vergeten is maar dan herkent ze Daniel weer. Miles stopt het sentimentele gedoe met alweer een droge opmerking: “Hurray, everything’s back to normal”. Sawyer lijkt omgepraat door Locke en vertelt de anderen dat ze naar the Orchid moeten gaan.


“Dude, I’m totally cool, I’m in L.A. county lock up.”
Sayid zegt dat Ben niet te vertrouwen maar Jack zegt van wel. Een streng vrouwtje roept Jack en vertelt hem dat hij ontslagen is en helemaal niet mocht komen. Maar het irritante gesprek word onderbroken door Jack’s telefoon. Het is Hurley aan de andere kant van de lijn, in zijn oranje pyjama vertelt ie hoe goed hij het gedaan heeft. Dat hij in een gevangenis in Los Angeles zit. Ik was heel benieuwd hoe Ben Hugo daar uit wou krijgen, gelukkig krijgen we daar later antwoord op. Het gesprek wordt beëindigt door een vrolijke Hurley en met een mooie timing komt Ben door de deur. Ondertussen heeft Sayid problemen met alweer iemand die hem wilt aanvallen, maar met wat mooie ninja-trucks wint hij het en probeert hij een adres los te krijgen. Alleen hij krijg niet het adres van zijn opdrachtgever maar volgens mij van zijn volgende slachtoffer; Kate Austen. Jack belt Kate en vraagt of ie mag komen, ja is het antwoord.
1 November 2004

Het eiland, drie jaar terug. Op de toch van de Left Behinders naar het strand om via het water naar the Orchid te gaan komen ze iets prachtigs tegen. Een blauwe straal uit de grond, en John lijkt de enige die weet wat het is. Inderdaad, het licht uit the Hatch op de avond dat Boone doodging. Toen dacht John nog dat het een teken was, waarschijnlijk was het gewoon Desmond die even naar de WC moest. John wil er niks over zeggen tegen de anderen en leidt ze er om heen. Later krijgt ook Miles een bloedneus, al is ie daar heel erg rustig over en lijkt totaal niet geschrokken. Wel als hij het geschreeuw van een vrouw hoort uit de jungle. Saywer de held gaat op onderzoek uit en ziet dan Kate en Claire, bij de geboorte van Aaron. Saywer staat daar een hele tijd, met een heel goed acteren van Josh Holloway.
Na een nieuwe flash komt John tevoorschijn maar Saywer wilt hem ook niks vertellen over zijn ervaring, 1-1.
Los Angeles 2008

Terug naar Los Angeles in 2008, Kate wacht nog steeds op dezelfde parkeerplek en Jack komt erbij. Zoals iedereen is ook Kate blij dat Jack ze baard kwijt is. Zoals altijd wilt Kate Jack niet vertellen wat er aan de hand is. Maar na aandringen doet ze dat toch en ze vertelt over Aaron en de advocaat. Dan komt Mr Norton zelf van kantoor en rijdt in zijn auto weg. Kate achtervolgt hem en Jack gaat mee.


Ajira Airways
Op het eiland biechten Johnny boy en Saywer hun verhalen aan elkaar op. Ook vertelt John dat hij de pijn nodig had die avond en dat hij daarom zijn eerdere zelf niks vertelde over wat hij moest doen. Weer een bewijs dat dit allemaal al gebeurd is en dat je niks veranderen kan, tenzij je Desmond Hume heet. Ook Miles gaat op de biechtstoel en vertelt Daniel dat hij een bloedneus heeft gehad, maar hij wil niet dat de anderen geschokt raken. Daniel legt uit waarom hij en Charlotte het hebben en de anderen niet. Omdat degene die het langst op het eiland zijn geweest de meeste kans maken op de verschijnselen (!!!). Nou zou het toch heel goed kunnen dat Miles (Chang) het babytje van Pierre Chang is uit de openingsscene van dit seizoen, al weet ie dat zelf blijkbaar niet. En ook Charlotte zou dan heel goed op het eiland geboren kunnen zijn en misschien wel opgegroeid. Dan kunnen we ook nog is concluderen dat Daniel in de eerste aflevering van dit seizoen bij the Frozen Donkey Wheel achter de muur tijdreiste en niet gewoon leefde, omdat hij dan al een bloedneus in het kwadraat zou hebben. Al was dat al vrij duidelijk, gezien zijn zelfde uiterlijk.

De Left Behinders komen aan bij het kamp van de Losties en als Saywer als een kind in een snoepwinkel op zoek naar bier gaat zien we dat het uitgestorven is. Het zou kunnen dat ze met de Zodiac zijn gevlucht voor de mensen die in de kano aankwamen. De oude kano waar een fles water in zit van Ajira Airways, ja inderdaad, de vliegmaatschappij die heel veel gepromoot is voor het begin van seizoen 5 (www.ajiraairways.com). Ik denk dat de Left Behinders na de laatste flash in de toekomst zitten en dat de Oceanic 06 met Ajira Airways en vervolgens de kano op het eiland zijn gestrand. Dat zou toch wat zijn... Locke heeft in ieder geval het idee naar the Orchid te vertrekken met de boot.

Nadat Miles onder andere droomt over een motorboot en Juliet Saywer ondervraagt over Claire’s tweede bevalling worden ze aangevallen door een compleet onbekende groep mensen. Lara Croft Juliet lijkt er eentje neer te schieten en met een zoveelste perfecte timing is er opnieuw een flash die door Saywer verwelkomt wordt met “Thank you lord!”, al wordt die gelijk weer teruggenomen door het slechte weer in de andere tijd “I take that back!”.


“He’s my lawyer”
Na een hele tijd Island toch weer terug naar Los Angeles drie jaar later, waar Kate en Jack de advocaat gevolgd zijn tot een hotel. En wat blijkt, Mr Norton was op weg naar de moeder van Claire. Na een hoop discussie tussen Jack en Kate klopt Jack bij Claire’s moeder aan om uit te leggen waarom ze Aaron bij Kate onder hebben gebracht. Alleen weet de moeder helemaal niks van Aaron en zij heeft Oceanic alleen aangeklaagd om haar verlies; Claire.
Sayid en Ben rijden een parkeergarage in en wie ontmoeten ze daar? Mr Norton! Dan Norton heeft ervoor gezorgd dat Hugo Reyes wel vrijgelaten moet worden, wat een briljante advocaat.


Rousseau is back

Eenmaal aangekomen op het eiland gaat Juliet door over Kate en Claire met Sawyer. Na wat gepraat te hebben krijgt ook Juliet een bloedneus. Omdat zij ook al een hele tijd op het eiland heeft geleefd. Charlotte roept en John komt er als eerst bij. Hij trapt iets om waar ‘Besixdouze’ op staat. (op wikipedia staan Besixdouze en The little prince op één pagina?!) “Anybody speaks French?”.
Na de geweldige scene wist ik gelijk al dat Rousseau’s team eindelijk geïntroduceerd zou worden. En ja hoor, het volgende wat we zien zijn zes Franse mensen op een opblaasboot. Om het nog wat mooier te maken vinden de Fransen iemand in het water. Onze eigen Jin!! Hij moet al een hele tijd op dat stuk hout hebben gelegen, een explosie, een hoop gegil van Sun en een paar flashes heeft hij ook hij allemaal meegemaakt, bewusteloos of niet.


“Who the hell do you think you are?”
In Los Angeles drie jaar na Jin’s return komen Jack en Kate aan bij de haven. Jack vertelt over de aanval op Sayid en Kate’s adres in de broekzak. Hij wil Aaron en Kate terug naar het eiland hebben, onee, hij wil ze veilig hebben zegt ie. Dan ontmoeten ze Sayid en Ben, tot schrik van Kate natuurlijk. Op een heel lomp uitziende manier bekent Ben dat Mr Norton van hem kwam en dat hij het bloed wou laten testen van Aaron en Kate. “No Jack, she’s right. It was me. Sorry”. Dit alles bekijkt Sun van een afstand in een geparkeerde auto, zich klaarmakend op het vermoorden van Benjamin. Ze pakt haar pistool en stapt de auto uit.


1988
Jin in het licht! Op het eiland zijn de Fransen nu samen met Jin en ze proberen met hem te praten. Jin vertelt in gebrekkig Engels dat de Freighter is gezonken en de enige vrouw doet haar jas uit. Zo krijgen we te zien dat Alex nog niet geboren is. Als Jin wat gedronken heeft vertelt hij zijn naam, en ook Alex’ moeder doet dat.
“I’m Danielle, Danielle Rousseau.” En dan moet Jin zich helemaal kapot schrikken, nog niks wetende van de flashes. Wat moet er door je heen gaan als je wakker wordt gemaakt door Fransen en dan hoort dat Danielle Rousseau daarbij zit, maar dan 16 jaar jonger?Wat een geweldige aflevering was het weer.
Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -